Kuidas ma börsil raha kaotasin, auto ostsin ja karantiini jäin...

Täpselt kui koroonaviirus mujale maailmasse jõudis, kaotasin mina börsil osa oma rahast. Ma sain uudise börsi krahhist kui olin lapsed kooli visanud ja ise koju tagasi sõitsin. Süda sees värises, mõtlesin, et ju see mind ikka ei puuduta. Sel hetkel ma ei teadnud mis summa ma kaotanud olin, kui üldse.
Koju jõudes olin selle pisiasja unustanud juba ja tegelesin aktiivselt auto ostmisega. Mul nimelt polnud autot, sõitsin mampsi omaga, tema armust. Nüüd aga oli tal enda autot tagasi vaja sest töö autod pandi kõik müüki. Mõtlesin esialgu, et ei osta mingit kallist autot. Et ostan mingi vana romu mis sõidab ja siis aasta pärast ehk ostan midagi korralikku. Noh ja mulle pakuti igasugu panne. Viimane pakkumine oli selline, et pannil süütelukk puudus. Auto käis tööle kruvikeerajast ja tühikäigumootor oli ka kaputt.


Sain sellest pakkumisest, reaalselt, ärevushäire. Hingeldasin ja mõtlesin, et minestan sinnasamma kohe, küliti maha.


Päev veeres õhtusse ja minu ärevus polnud kuskile kadunud. Käisin toast tuppa, kulutades parketi sisse aukke. Mõtlesin, et kui ma nii jätkan, pean põrandat ka varsti vahetama hakkama. Et stressi veel vähe polnud, turgatas mulle pähe, et oot-oot mis seal kuradima börsil siis veel toimub, minuga väärtpaberitega? Läksin vaatama. Ja uus paanikahoog sai alguse. Helistasin emmele ja kitusin ära. Kogu maailm on ebaõiglane ja mul on perse lohku tõmmatud! Ega pikka juttu ei olnud, sain oma virinad virisetud ja võtsin oma viimased ümmarguselt paar tuhhi välja. Maksin riigile sealt veidi makse ja vsjo, minu börsi karjäär oli sellega läbi. Seitse aastat kogumist ja kasvatamist ja siis, ühe hetkega oli sellega ühelpool.


Päästsin mis päästa andis. Turg on nii ebastabiilne ja kuna ma mingi börsimaakler-spetsialist ei ole, siis teadlikult ma seda raha kuskile paigutada ei oska. Ikka sisetunde järgi käib see pidu minul...


Vaatasin siis oma pangakontot ja mõtlesin, et nonoh, siin nii kenake summa. "Mul on kaks varianti," mõtlesin, "kas osta hõbedat või kulda?"

Või hoopis... pidada silmas enda ja laste esmavajadust ja osta uus auto? Pikk jutt kokku võtta, mida ma siis tegin? Ostsin auto.


Tundus hea mõte osta hõbedat, aga sisetunne ütles, et veel parem oleks kui ostaksin auto. Tuleb ju seda sisetunnet usaldada. Saingi endale siis osta kaua igatsetud Civicu.


Aasta tagasi lõpetasin ma fondidesse raha paigutamise ka ära. Tunne oli selline, et peaksin praegu pausi pidama. Lasin sellel seal lihtsalt vaikselt kasvada ja usun, et see oli hea otsus. Nüüd kui olen sisuliselt 2/3 oma tööst kaotanud, olen mõelnud, et oli õiglane oma sisetunnet usaldada ja mitte osta kogu raha eest hõbedat... või kulda.


Auto on tõesti praegu esmalt vajalik. Lisaks jäi mul päris hea summa veel järgi ja saan sellega veel mõnda aega elada kuniks nuputan endale välja lisasissetuleku, et sissetulekud ja väljaminekud saaks tagasi tasakaalu.


Kuidas sa hakkama saad? Just rahaliselt? Kas on sul kõrvale pandud mingid säästud millega saad selle kriisiolukorra üle elatud? Kuidas sul üldse läheb, kuidas vastu pead?

159 views

Subscribe Form

  • Facebook
  • Instagram

©2019 by Ingrid von Wicca.